Můj porod - moje síla

Můj porod – moje síla

Rodila jsem dvakrát. Poprvé před pěti lety v cizí zemi. Otěhotněla jsem neplánovaně. Zřetelně si pamatuji moment, kdy do mě vstupovala nová duše. Bylo to krásné, přirozené, láskyplné. Okamžitě jsem věděla, že ke mně přišel chlapeček. Otec miminka reagoval, že dítě chce, ale mě ne.

Celý článek
ženská spolupráce

Ženy by spolu neměly soutěžit, ale tvořit

Lilia jako patronka projektu Jsem žena #jsembohyne dostala jako jediná možnost zvolit si archetyp, se kterým se sama nejvíc ztotožňuje. Vybrala si Libuši – mýtickou postavu, která je ztělesněním ženské síly a moudrosti. Pro Lilii však znamená mnohem víc.

Celý článek
libuše

Libuše – strážkyně středu a patronka vizí

Číslo třináct je často vnímáno jako nešťastné. Doprovází ho různé pověry a je spojováno s negativními konotacemi. Nicméně je to nejmocnější číslo, které je spojováno také s plodností, tedy projevem tvořivosti bohyně v ženě. Stejně jako poslední třináctá bohyně Libuše.

Celý článek
sebepéče

Péče začíná uvnitř

Požádali mne o článek na téma, jak o sebe pečovat. Začala jsem psát, jak je fajn poslouchat svoje tělo. Cestovat, odpočívat, chodit na masáž nebo tančit. Prostě jíst, meditovat, milovat. Záhadným způsobem to zmizelo z počítače a zůstal pouze nadpis. Musela jsem to napsat znovu a asi to tak mělo být.

Celý článek
koliada

Koliada – strážkyně prázdnoty a cesta ke světlu

Bohyně Koliada stráží období přechodu z tmavé do světlé poloviny roku. Je bohyní zimního slunovratu, času zastavení a ponoření se do hloubek klidu a ticha. Její odvrácenou tváří, temnou sestrou, i když v tomto případě spíš světlou sestrou, je...

Celý článek
morana

Morana – smrt a znovuzrození

Morana je patronkou významného listopadového svátku, Dušiček neboli Samhainu. Jejím hlavním tématem je smrt. Smrt ve smyslu znovuzrození a přirozeného koloběhu života. Symbolické znázornění toho, že staré musí odejít, aby vytvořilo prostor pro nové.

Celý článek
swiza

Swiza – královna na rozcestí a patronka správné volby

Archetyp královny si můžeme představit jako zralou ženu s ohromnou životní zkušeností, která je moudrá, dokáže přijmout velkou zodpovědnost a nést ji.

Celý článek
mokoš

Mokoš – patronka úrodné půdy a lidských osudů

Mokoš je bohyní země. Země, která musí být mokrá, vlhká, aby byla plodná. Jsme vyživováni její hojností a za štědrost úrody jí patří náš dík.

Celý článek
Jak překonat pochyby a začít žít svůj sen

Jak překonat pochyby a začít žít svůj sen

Když něco končí, něco začíná. Dopsala jsem svou knihu pohádek pro děti a vracím se opět na začátek. Na místo, kde jsem byla obklopena pochybnostmi i strachem, že nejsem dost. Co mi pomohlo pochyby překonat a splnit si svůj sen?

Celý článek
Jak se v životě potkávám se smrtí

Jak se v životě potkávám se smrtí

Zapomněla jsem na to jako na smrt! Takovým konstatováním se snažíme omluvit, když nám něco vypadne z hlavy, jako by to ani neexistovalo. Smrt. Umírání. Uf. Kdo by na to chtěl také myslet? Smrt je konec a neznámo a přináší nám nepříjemnou pravdu, kterou si neradi přiznáváme.

Celý článek